Deze website gebruikt cookies.  U kunt meer hierover lezen en zich afmelden voor dergelijke cookies.  Of deze website  Verlaten.
 

Naar gids senioren werk en inkomen


 
 
 
 
Een mogelijkheid die altijd
gratis te proberen is :
Gratis voor particulieren


 
50-plusser vaak in de problemen
door aflossingsvrije hypotheek

Als de hypotheek binnenkort afloopt kunnen er problemen ontstaan.
 

 

Thuiscursus.nl

300 cursussen en opleidingen is op MBO+niveau. Je kunt erkende diploma´s halen, b.v. omscholen.

LOI Hogeschool

Meer dan 450 opleidingen, van korte cursussen en vakopleidingen tot volledige MBO- en HBO-opleidingen en studies op universitair niveau.

Professionele klassikale opleidingen

Avondopleidingen. Volwassenen onderwijs, erkende diploma´s. Klassikaal onderwijs in Amsterdam, Breda, Rotterdam of Utrecht

NTI, CURSUSSEN EN OPLEIDINGEN

 

Senioren webgids werk, inkomen en opleiding

 50-plusser in de problemen
door aflossingsvrije hypotheek

Door niet aflossen straks Hypotheek afsluiten niet eenvoudig

Honderdduizenden 50-plussers dreigen in de problemen te komen bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Ze hebben vaak niet of nauwelijks afgelost op hun oude hypotheek. 
Zo’n 700.000 mensen hebben een (gedeeltelijke) aflossingsvrije hypotheek.
 

 

Home - Ga naar gids senioren werk en inkomen

WOZ-Consultants verzorgt de beroepsprocedure gratis voor particulieren

WOZ-Consultants is gespecialiseerd in het gratis verlagen van WOZ-waarden van woningen en bedrijven.

Door de dienstverlening ontvangt de klant het door WOZ-Consultants gerealiseerde belastingvoordeel. De kosten van de bezwaar- of beroeprocedure worden via een wettelijke regeling door de gemeente aan WOZ-Consultants voldaan. Dat is dus de verdienste voor WOZ-Consultants.  Daardoor kan de dienstverlening voor een particulier geheel gratis zijn. Woningbezitters ontvangen  in de maanden februari en maart de  WOZ-beschikking met daarop de WOZ-waarde(n) van zijn/haar woning .

De aanslag gemeentelijke belastingen is grotendeels gebaseerd op de WOZ-waarde. Het aan de de gemeente te betalen bedrag OZB (onroerendezaak belasting) is erg hoog en neemt de laatste jaren fors toe. Een lagere WOZ-waarde zorgt niet alleen voor een lagere aanslag gemeentelijke belastingen meer geeft ook een voordeel in de inkomstenbelasting. Een gemiddelde particulier kan bij een succesvol WOZ-bezwaar al snel ruim € 250,- per jaar besparen. Voordelen van WOZ-Consultants - Landelijke dekking - Gratis voor particulieren - Gratis taxatierapport inbegrepen - 85% succesvol
 

Afsluiten van nieuwe hypotheek kan probleem zijn

Een aflossingsvrije hypotheek lijkt heeft voor veel mensen voordelen.  Doordat je niet hoeft af te lossen houd je de maandlasten laag. En ook de zorgen voor het "onder water staan" zijn over. Omdat op de huizenmarkt de prijzen weer stijgen zit er weer overwaarde op de huizen. De hypotheekschuld is bij overwaarde lager dan de waarde van het huis. Zo lijkt het alsof je als huizenbezitter nergens zorgen over hoeft te maken.

Probleem bij binnenkort aflopen hypotheek

Maar als de hypotheek binnenkort afloopt kunnen er wel problemen ontstaan. Er moet een nieuwe hypotheeklening worden afgesloten. Of je moet het huis verkopen.

Het afsluiten van een nieuwe hypotheek kan een probleem zijn. Dit komt omdat de overwaarde in principe niet mee telt bij de beoordeling van een nieuwe hypotheek. Banken kijken naar het inkomen. En door minder werken of pensionering gaat dat inkomen op latere leeftijd vaak achteruit.

Veel 50-plussers hebben weinig inzicht in de ernst van hun situatie. Men voelt zich comfortabel met eigen huis en hypotheek. Want dankzij hun aflossingsvrije hypotheek hebben ze lage maandlasten. Aflossen en sparen vinden veel huizenbezitters daarom niet nodig.

Helft 50-plussers heeft geen vermogen opgebouwd

De helft van de 50-plussers heeft niet of nauwelijks vermogen opgebouwd om de hypotheek af te lossen. De oudere huizenbezitters heeft vaak geen idee dat  een nieuwe hypotheek zal een probleem kan zijn.

Extra aflossen kan soms probleem oplossen

Vermoed u dat u als huizenbezitter in de problemen kun komen, neem dan op tijd met de bank of de hypotheekadviseur contact op. Onderzoek of je  straks nog voor een nieuwe hypotheek in aanmerking komen.

Mocht het toekomstig inkomen te laag zijn  voor een nieuwe hypotheek, kan direct starten met extra soms het probleem oplossen. Voordeel daarvan is ook nog dat hiermee de maandlasten verlaagd worden.  Gezien de lage rente wat spaarrekening momenteel geeft, is aflossen in in vergelijking daarmee momenteel ieder geval lucratiever.

De ruimte om de hypotheek boetevrij af te lossen is best groot: Jaarlijks mag 10% tot 20% van de hypotheeksom (afhankelijk van de geldverstrekker) boetevrij worden afgelost.

 

  Seniorengids - 50 Plus info is onderdeel van  www.allerbest.nl